Giresun'da şiddetli sağanak: Su baskınları hayatı felç etti!

Giresun'da şiddetli sağanak: Su baskınları hayatı felç etti!
Giresun’un Tirebolu ilçesinde dün akşam saatlerinde yağan aşırı sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İlçede sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi.

Giresun’un Tirebolu ilçesinde, dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Aşırı yağışlar nedeniyle ilçe merkezinde hayat adeta durma noktasına geldi. Metrekareye düşen 90 kilo yağmur, su baskınlarına ve dere taşkınlarına yol açtı.

YOLLAR SU ALTINDA, TRAFİK TEK YÖNLÜ İŞLİYOR

Yoğun yağışların ardından dere taşkınlarıyla yollar ağaçlar ve çamurla kaplandı. Yolun büyük bölümü kapanırken, trafik sadece tek şeritten ilerleyebildi. Araçlar yolda ilerlerken su birikintileri arasında kayboldu. Bu durum, sürücüler için büyük tehlike oluşturdu.

EVLER VE İŞ YERLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağış, ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su basmasına neden oldu. Dükkanlarını suyla dolu halde bulan iş yeri sahipleri, suları tahliye etmeye çalışarak gece boyunca büyük mücadele verdi. Su baskınları hem maddi zarara yol açtı hem de günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

GECE BOYUNCA YOĞUN ÇALIŞMA

Tirebolu Belediyesi ekipleri, yollarda biriken su ve çamuru temizlemek için aralıksız çalıştı. İl Özel İdaresi ekipleri ise, yağışların etkisiyle bazı köy yollarında meydana gelen toprak kaymalarına müdahale etti. Gün boyunca süren temizlik ve onarım çalışmaları sonucunda, ilçede hayat kademeli olarak normale döndü.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.