İBB'de yüzme havuzu ücretlerine zam geldi

İBB'de yüzme havuzu ücretlerine zam geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yüzme havuzu üyeliği ücretini yüzde 150 artırarak 100 liraya yükseltti. Diğer spor tesislerinin ücretlerinde de zam yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyeye ait yüzme havuzu üyeliği ücretinin 40 liradan yüzde 150 zamla 100 liraya çıkarılmasına karar verildi. Ayrıca, diğer spor tesislerinin kiralama ve kullanım ücretlerine de çeşitli oranlarda zam yapıldı. Meclis eylül ayı üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

ÜCRET ARTIŞLARI VE YENİ TARİFELER

Mecliste alınan karara göre, yüzme havuzu üyeliği ücreti 40 liradan 100 liraya, buz pisti saatlik kiralama ücreti 65 liradan 100 liraya, aquapark tek kişi giriş ücreti 35 liradan 55 liraya yükseltildi. Fitness salonu için ayda 18 günlük üyelik ücreti 135 liradan 300 liraya, aydınlatmasız açık halı saha saatlik ücreti 150 liradan 400 liraya, aydınlatmalı açık halı saha saatlik ücreti 250 liradan 600 liraya, kapalı halı saha ücreti 400 liradan 900 liraya çıkarıldı. Açık basketbol sahalarının saatlik ücretleri ise aydınlatmasız 55 liradan 100 liraya, aydınlatmalı 90 liradan 150 liraya yükseldi. Ayrıca, 2024 için belirlenen servis plaka ücreti de yüzde 139,13 artışla 500 bin liraya yükseltildi.

AK PARTİ'DEN ÜCRET ARTIŞLARINA TEPKİ

AK Parti'li Meclis Üyesi Adem Yıldız, İBB'nin birçok hizmet kaleminde büyük oranlarda fiyat artışı yaptığını belirtti. Özellikle Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğüne ait hizmetlerde ciddi artışlar yaşandığını ifade eden Yıldız, bu artışların cari enflasyon rakamlarının çok üzerinde olduğunu vurguladı ve yapılan zamların kabul edilemez olduğunu söyledi.

CHP'DEN ZAM AÇIKLAMASI GECİKMEDİ

CHP'li Meclis Üyesi ve Tarife Komisyonu Başkanı Fatih Üstünbaş, ekonomik koşullarda hizmetlerin devam ettirilmesinin zor olduğunu savundu. Üstünbaş, ücret artışlarının ekonomik sıkıntılar ve enflasyon nedeniyle zorunlu hale geldiğini, müdürlüklerin çalışmaları neticesinde sunulan bir öneri olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.