İETT'den Küçükçekmece'deki metrobüs kazasına dair açıklama

İETT'den Küçükçekmece'deki metrobüs kazasına dair açıklama
İETT, Küçükçekmece'de bir kişinin ölümüne, 50 kişinin yaralanmasına neden olan metrobüs kazasının, şoförün "Beyaz Yol" çalışmasında uyarı işaretlerini geç fark etmesi sonucu ani ters manevra yapmasıyla gerçekleştiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT, Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpışması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığı kazanın sebebini açıkladı. İETT'nin yazılı açıklamasına göre, kaza, metrobüs şoförünün "Beyaz Yol" çalışmasında yol ayrımını gösteren uyarı işaretlerini geç fark etmesi ve ani ters manevra yapması sonucu meydana geldi.

'YOLCULARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK'

Açıklamada, metrobüs hattında yaşanan kazada bir yolcunun yaşamını yitirdiği, yaralanan 50 yolcunun çoğunun ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği belirtildi. Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yolcunun bulunmadığı ifade edildi.

Kazanın sebebiyle ilgili ilk inceleme sonuçlarına değinilen açıklamada, metrobüs hattının yenilenmesi amacıyla yürütülen "Beyaz Yol" çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT denetim aracını ve diğer uyarıcı işaretleri metrobüs şoförünün geç fark ettiği, bu nedenle ani bir ters manevra yaptığı bildirildi.

İETT'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İETT, kazadan önce tüm metrobüslerin aynı yol ayrımından güvenle geçtiğini ve kaza ile ilgili teknik ve idari soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. İETT ayrıca, vefat eden yolcunun yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.