Iğdır’da şehit polisler için "Dilucu Şehitleri Anıtı" açıldı

Iğdır’da şehit polisler için
Iğdır’da PKK’nın bombalı saldırısında şehit olan 13 polis için "Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı. Anıt, şehitlerin anısına yapılan törenle hizmete girdi.

Iğdır’da, 8 Eylül 2015'te Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan midibüsle koruma görevi yapan aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen 13 polis için Iğdır Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından anıt yapımına yönelik çalışmalar başlatıldı.

ANITA 13 BAYRAK DİKİLDİ

Saldırının meydana geldiği noktada planlanan anıtın yerini Hasanhan Köyünden Murat Akşi bağışladı, yapımını ise Kumtepe ailesi üstlendi. Anıt, 13 bayrağın dikildiği ve şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu bir şehitlik olarak tasarlandı.

Açılış törenine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Iğdır Valisi Ercan Turan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cavit Tütüncü, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, daire amirleri, polis, askerler ve vatandaşlar katıldı.

TERÖRLE MÜCADELE KARARLIĞINA VURGU

Vali Turan, konuşmasında, Türkiye’nin adalet arayışını ve terörle mücadele kararlılığını vurguladı. Ayrıca, Iğdır’ın stratejik önemine değinerek, terör örgütlerine karşı milletin birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekti. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından anıta karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.