İstanbul'da Gazze için İsrail destekçilerine boykot çağrısı

İstanbul'da Gazze için İsrail destekçilerine boykot çağrısı
İstanbul'da sivil toplum kuruluşları, Gazze'deki katliamın durdurulması için İsrail'e destek veren firmalara boykot çağrısı yaptı.

İstanbul’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Gazze'deki katliamın durdurulması için İsrail'e destek veren firmalara boykot çağrısı yaptı. Kevser Eğitim Vakfı'nın öncülüğünde Eyüpsultan Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, "Gazze'de zulme dur demek için hep birlikte" sloganıyla bir araya gelen aktivistler, uluslararası kuruluşlar ve Müslüman ülkelere çağrıda bulundular.

"BIRAK BAZI LEZZETLER CENNETE KALSIN"

Etkinlikte, "Boykota devam", "Bırak bazı lezzetler cennete kalsın", "Özgür Filistin", "Denizden nehre özgür Filistin" ve "Müslümanlar dik durun, karşınızda leşler var" yazılı pankartlar taşındı. Hamas Siyasi Büro Üyesi Süheyl el-Hindi, Gazze'deki soykırım ve katliamları kınayarak, Gazze'nin durumunu "ölüm, katliam ve izzet" olarak tanımladı. El-Hindi, Gazze'nin acısını ve direnişini vurguladı.

"İNSANLIK SUÇLARINA SON VERİLSİN"

Kevser Eğitim Vakfı Genel Başkanı Ferhat Çalışye, Birleşmiş Milletler'in (BM) çifte standarttan vazgeçerek İsrail'in insanlık suçlarına son vermesi gerektiğini belirtti. Çalışye, BM'nin uluslararası hukuk kurallarına uygun hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Müslümanları ve İslam devletlerini İsrail'e destek veren firmaları boykota çağıran Çalışye, boykotun sadece ekonomik bir yaptırım değil, aynı zamanda insan haklarına saygı ve adalet arayışının simgesi olduğunu vurguladı. Etkinlik, kılınan akşam namazıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.