İstanbul’da toplu taşımada yeni döneme geçiliyor! Minibüsler artık ödemeleri böyle alacak

İstanbul’da toplu taşımada yeni döneme geçiliyor! Minibüsler artık ödemeleri böyle alacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir içi ulaşımla ilgili önemli bir değişikliğe imza attı. Pilot bölge olarak Arnavutköy seçildi...

İstanbul’da şehir içi ulaşımda önemli bir değişiklik hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde nakit para kullanımının sona erdiğini ve İstanbulkart ile ödeme sistemine geçileceğini duyurdu. Bu yeni ödeme sistemi ilk olarak Arnavutköy'de pilot proje olarak başlatıldı. Kısa sürede tüm İstanbul genelinde uygulanmaya başlayacak. 

PİLOT UYGULAMA ARNAVUTKÖY'DE BAŞLADI 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni sistemin amacının minibüslerde para üstü sorununu ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Minibüslerde İstanbulkart ile ödeme uygulamasına pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy’de başladık" denildi. 

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Osman Kılıçaslan, projeye ilk etapta 55 minibüsle başlandığını ve İstanbulkart sahiplerinin mevcut indirim haklarının aynen devam edeceğini açıkladı. Yeni ödeme sistemiyle birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar minibüslerden ücretsiz yararlanabilecek, öğrenciler ise indirimli tarifeden yararlanmaya devam edebilecekler. İstanbulkart kullanıcıları, minibüslerde de diğer toplu taşıma araçlarında olduğu gibi kolay ve hızlı bir şekilde ödeme yapabilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.