İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 65'e ulaştı

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 65'e ulaştı
İstanbul'da trafik yoğunluğu, haftanın ilk iş günü yüzde 65'e kadar çıktı. Özellikle D-100 ve TEM otoyollarında yaşanan yoğunluk, Avrupa ve Anadolu Yakası'nın birçok bölgesinde araçların güçlükle ilerlemesine neden oldu. Toplu taşıma araçlarında da yoğunluk dikkat çekti.

İstanbul'da haftanın ilk iş günü, trafikte yoğunluk yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik haritası verilerine göre, trafik yoğunluğu yüzde 65 seviyelerine ulaştı. 

Şişli, Mecidiyeköy, Çamlıca ve Ataşehir gibi önemli bölgelerde yoğunluk baş gösterirken, Avrupa ve Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolu ve TEM otoyolu üzerinde ciddi trafik sıkışıklıkları meydana geldi. Bu yoğunluk, toplu taşıma araçlarına da yansıdı, metrobüs, otobüs, metro ve Marmaray gibi ulaşım araçlarında kalabalıklar oluştu.

D-100 KARA YOLU VE TEM OTOYOLU'NDA YOĞUNLUK

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Yenibosna, Edirnekapı, Haliç Köprüsü, Halıcıoğlu, Çağlayan, Zincirlikuyu arasında araçlar güçlükle ilerliyor. Anadolu Yakası'nda ise D-100 kara yolunda Kadıköy ile Kartal arasında trafik her iki yönde ağır seyrediyor. TEM otoyolunda da Samandıra kavşağı ile Çamlıca gişeleri arasında trafik yoğunluğu yaşanıyor.

KÖPRÜ GEÇİŞLERİNDE DURUM

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde yoğunluk, Şişli, Mecidiyeköy, Çamlıca ve Ataşehir'den başlıyor. Avrasya Tüneli girişlerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, Güzelyalı ile Tuzla yönünde araç arızası nedeniyle bir şerit trafiğe kapatıldı. 

D-100 kara yolunda, Kartal, Maltepe ile Bostancı'daki araç yoğunluğu Kadıköy'e kadar ulaşıyor. TEM otoyolunda, Okmeydanı-Hasdal mevkisi ile Basın Ekspres Caddesi'nde trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

Sefaköy-Kuyumcukent yönünde hasarlı bir trafik kazası nedeniyle ulaşım olumsuz etkileniyor. Büyükdere Caddesi ile Levent TEM katılım yollarında Ankara istikametinde ve sahil yolunda Yeşilköy ile Bakırköy arasında da yoğun trafik dikkat çekiyor.

TOPLU TAŞIMALARDA DA YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

Kentte toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyenler, metro, metrobüs, otobüs, Marmaray ve deniz taşıtlarında da yoğunluk oluşturdu. Metrobüs hattının Altunizade durağı ile M-5 Üsküdar-Samandıra Metro hattında Altunizade yönünde, Uzunçayır metrobüs durağında, metro ve İETT otobüslerine aktarma yapmak isteyen vatandaşlar kalabalık oluşturdu. Özellikle metrobüs, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarında yoğunluk yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.