İstanbul'un Fethi 571. Yılında kutlanıyor

İstanbul'un Fethi 571. Yılında kutlanıyor
Dünya tarihinin seyrini değiştiren, çağ açıp çağ kapatan, Hz. Muhammed'in (sav) övgüsüne mazhar olan İstanbul'un Fethi, 571. yılında ülkemizin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Son olarak Milli Gençlik Derneği, Sakarya'da binlerce kişinin katıldığı bir 'fetih şöleni' düzenledi. Salondaki şölene katılan konuşmacılar arasında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan da vardı. Erbakan, ''Zihinleri de fethedeceğiz'' mesajını verdi. İşte fetih şöleninden detaylar..

Dünya tarihinin akışını değiştiren, Hazreti Muhammed'in ''Konstantiniyye muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır. Onu fetheden ordu ne güzel ordudur'' hadisiyle müjdelediği kadim şehir İstanbul'un fethi, 571. yılında etkinliklerle kutlanıyor.

MGD'DEN ANLAMLI PROGRAM

Bu kapsamda Milli Gençlik Derneği, Sakarya'da anlamlı bir programa imza attı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda binlerce kişinin katılımıyla 'fetih şöleni' düzenlendi.  Salonda fethin manasına dair konuşma yapan katılımcılar arasında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan da vardı. Erbakan, konuşmasına ''Fethin 571. yıl dönümünde Sultan Fatih'i ve kutlu askerlerini bir kez daha hayırla yad ediyoruz'' diyerek başladı.

Yeni Projejdk

''ZİHİNLERDE FETİHLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ''

YRP Lideri Erbakan, ''Dış politikada fetihler gerçekleştireceğiz. Ekonomide Amerikan doları ortadan kaldırılacak ve İslam dinarına geçilecek. Güçlüler haklı olmayacak, haklılar güçlü olacak. Zihinlerde fetihler gerçekleştireceğiz. Namaz kılan, maneviyatçı, tek umudun İslam'a sarılmak olan nesiller yetiştireceğiz. Ahlakı ve maneviyatı yüksek bir toplum yetiştireceğiz. İslam birliğini kuracağız ve tüm dünyada zulümlere son vereceğiz'' ifadelerini kullandı. 

Yeni Projekdkx

Şölene 'genç fetih nesli'nin gösterdiği büyük ilgi ise dikkatlerden kaçmadı. Sakarya'daki dev şölene yüzlerce genç katılım gösterirken, program sonrası günün anlam ve önemine binaen hatıra fotoğrafları çektirildi. 

Öte yandan program Kudüs çekilişinin ardından nihayete erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.