İstanbul'un göbeğinde yıkım başladı! 34 yıllık yapı moloza dönüşecek

İstanbul'un göbeğinde yıkım başladı! 34 yıllık yapı moloza dönüşecek
İstanbul'un göbeğindeki 34 yıllık dev gökdelen için yıkım kararı çıktı. Yıkım ekipleri tarafından sabah saatlerinde başlayan yıkım sonrasında 27 katlı bina moloza dönüşecek. İşte tüm detaylar...

İstanbul'un simgesi haline gelen 34 yıllık gökdelen için yıkım kararı çıktı. Yıkım kararı sonrasında yetkili ekipler olay yerine geldi. İstanbulluların dikkatle izlediği 27 katlı dev yapı moloza dönüşecek. İşte tüm detaylar...

MOLOZ HALİNE GETİRİLECEK

İstanbul'un göbeği Sarıyer'de, kaba inşaat olarak kalan ve "tabut" ismiyle bilinen 34 yıllık  27 katlı rezidans inşaatı için yıkım kararı çıktı. CHP'li Sarıyer Belediyesi'nin yürüttüğü süreçte Depreme dayanıksız olması sebebiyle, günün erken saatlerinde yıkım ekibi çalışmalarıyla moloz haline getirilmeye başlandı.

096835F3 E10C 4D68 9E11 Abb699C83466

34 YILLIK YIKIM

Kaba inşaat olarak kalan 34 yıllık rezidans ilk olarak 1995 yılında otel binası olarak ruhsatı alınmıştı. Uzun yıllardır süren hukuki sürecin ardından ruhsatları iptal edilen yapının, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 30 Haziran 2019 tarihinde Yapı Kayıt Belgesi verilmişti.  2023 yılında inşaati yeniden başlayan yapı için, JW Marriott adı altında 400 konut ve 50 ticari alandan oluşacak bir rezidansa dönüştürülme planları yapıldı.

0B99D766 5397 4051 Bb5D 76Df8Bd187Cc

YEŞİL ALAN OLARAK YENİDEN DÜZENLENECEK

Tüm çabalara rağmen, deprem güvenliği sağlamayan bina için yıkım kararı çıktı. İstanbul'da bilindik noktalardan birisi haline gelen yapının yıkımı 34 yılın ardından başladı. Çevredeki vatandaşlar tarafından pür dikkat izlenen yıkımda, Belediye yetkilileri, bölgenin güvenliği ve halkın huzuru için gerekli tüm önlemlerin aldığını belirtti.

27 katlı dev rezidansın yıkımı birkaç gün süreceği belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yıkımın ardından bölgenin değerlendirileceğini söyledi. Yıkım yapılan bölgedeki alanın yeşil alan olarak düzenleneceğini ve bölge sakinlerinin kullanımına sunulacağını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.