İzmir'de balık av sezonu törenle başladı

İzmir'de balık av sezonu törenle başladı
İzmir'de denizlerde avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte su ürünleri av sezonu açılış töreni yapıldı. Törende denize çiçek ve balık yavrusu bırakıldı.

İzmir'de denizlerde avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte su ürünleri av sezonu açılışı, Güzelbahçe Yalı Balıkçı Limanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, İzmir Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile AK Parti İzmir milletvekilleri ve diğer yerel yetkililer katıldı.

"EKOLOJİK DENGEYİ BOZMAKTAN KAÇINMALIYIZ"

Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, balıkçıların 4,5 ay aradan sonra denizle buluştuğunu ve denizlerin sadece bugünün değil, geleceğin de kaynağı olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Denizlerimizi hoyrat kullanmaktan ve ekolojik dengeyi bozmaktan kaçınmalıyız," dedi. İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümlerine dikkat çeken Yıldırım, bu durumun yayılması halinde büyük bir felakete yol açabileceğini belirterek, denizlere sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Yıldırım, ayrıca İzmir'in balıkçılık açısından önemli bir şehir olduğunu ve denizcilik altyapısının son yıllarda büyük ölçüde geliştirildiğini ifade etti. Türkiye'de yıllık 100 bin ton balık avlandığını belirten Yıldırım, su ürünleri ihracatında önemli bir ilerleme kaydedildiğini de sözlerine ekledi.

Tören sonunda balıkçılık sezonunun bereketli geçmesi için dua edildi ve denize çiçek ile balık yavruları bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.