İZSU, İzmir Körfezi'ndeki oksijen sorununa el ettı: 'Pompalı çözüm' devrede

İZSU, İzmir Körfezi'ndeki oksijen sorununa el ettı: 'Pompalı çözüm' devrede
İzmir Körfezi'nde çevre kirliliği nedeniyle balık ölümleri ve kötü koku sorunu yaşanıyor. Artan problemler üzerine İZSU, denizdeki oksijen seviyesini artırmak amacıyla pompalı bir çözüm başlattı.

İzmir Körfezi’nde suya karışan atıklar, çevre kirliliğine ve balık ölümlerine neden oldu. Körfezde yaşanan koku ve ölü balıklar, kent halkının tepkisini çekerken, İZSU bu duruma acil müdahale etti. Sudaki oksijen seviyesini artırmak amacıyla, denizden çekilen suyun tekrar püskürtülmesiyle oksijen oranı yükseltilmeye çalışılıyor. Sürecin kalıcı bir çözüm olmadığının altı çiziliyor.

03-2024-04-eylul-03-aa-35510847.jpg

BİLİM KURULU UYARIYOR

İzmir Körfezi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergün Taşkın, denizde gözlemlenen ölü balıkların sadece yüzeyde görülen kısmı olduğunu belirterek, dipteki canlıların durumunun bilinmediğine dikkat çekti. "Eğer karasal girdi önlenmezse bu önlemler geçici kalacaktır." dedi.

03-2024-04-eylul-03-aa-35510852.jpg

SANAYİ ODASINDAN ÇAĞRI

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ise, "Bu koku İzmir’e yakışmıyor, teknolojinin olduğu bir dönemde çözüm de olmalı" diyerek yetkililere acil önlem çağrısı yaptı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.