Komşusuna güvenip boş kağıdı imzaladı: 325 bin lira borca düştü

Komşusuna güvenip boş kağıdı imzaladı: 325 bin lira borca düştü
İstanbul’da yaşanan dolandırıcılık olayı akıllara durgunluk verdi. Yıllardır güvenilir bildiği komşusunun boş kağıdını imzalayan adam icralık oldu...

İstanbul'da yaşanan bir dolandırıcılık olayı, mahkemelerden çıkan kararlarla son buldu. 85 yaşındaki komşusuna boş kağıda imza attırıp, bu kağıdı 325 bin liralık bonoya dönüştüren kişi, mahkeme tarafından suçlu bulundu. Yaşlı komşunun çocukları, babalarının hileyle borçlandırıldığını belirterek dava açtı ve mahkeme, yaşlı adamın borcunun bulunmadığına karar verdi. 

325 BİN LİRALIK BONO HALİNE GETİRİLDİ 

Olay, İstanbul'da 12 yıllık komşusuna güvenen yaşlı bir adamın, boş bir kağıda imza atmasıyla başladı. Daha sonra bu kağıt, 325 bin liralık bir bono haline getirildi ve yaşlı adam hakkında icra takibi başlatıldı. Yaşlı adamın çocukları, babalarının hileyle borçlandırıldığını belirterek, "borçlu bulunmadığının tespitine" karar verilmesi istemiyle dava açtı. 

Davalı ise savunmasında, yaşlı komşusuna 325 bin lirayı kısa bir seyahat nedeniyle muhafaza etmesi için verdiğini, dönüşte paranın çalındığını öğrendiğini iddia etti. Bunun üzerine komşusuyla senet düzenlediğini ve senedin bizzat huzurunda imzalandığını savundu. 

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ 

Ancak, İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi, davalının savunmasını hayatın olağan akışına aykırı buldu. Mahkeme, bononun üzerindeki imzanın davacının el ürünü olduğunu, ancak bononun sahte olarak tanzim edildiğini ve gerçekte davacının davalıya borcu olmadığını tespit etti. Bu nedenle, yaşlı adamın borçlu bulunmadığına karar verildi. 

Ayrıca, davalının "açığa atılan imzanın kötüye kullanılması" suçundan Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesince 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve kararın kesinleştiği belirtildi. Davalının istinaf başvurusu esastan reddedildi ve dosya Yargıtay'a taşındı. 

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, istinaf tarafından verilen kararın usul ve yasaya uygun olduğu kanısına vararak, kararı onadı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.