Konya'da "silahlı saldırı ve örgüt kurma" davası başladı

Konya'da
Konya'da, Metehan A'ya silahlı saldırı düzenledikleri iddia edilen 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Konya'da, örgüt kurdukları ve Metehan A'ya silahlı saldırı düzenledikleri iddia edilen 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılanmasına Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Engin Y, Cengiz Y, Canan N, Celal Y, Samet A, Mustafa D. ve tutuksuz sanık Muharrem Ö. katıldı. Diğer 2 sanık ise duruşmaya katılmadı.

"LİDERLİĞİNİ YAPTIĞIM BİR ÖRGÜT YOK"

Sanık Engin Y, maktul Metehan A ile uzun yıllardır tanıştığını, son dönemde uyuşturucu ticareti yapması ve kardeşlerini bu işe bulaştırması nedeniyle aralarında husumet oluştuğunu iddia etti. Engin Y, "Benim liderliğini yaptığım bir örgüt yoktur. Aile büyüğü olduğum için genellikle işlere ben bakarım" dedi. Maktulün kendisini vurdurmak istediğini duyduğunu ve bu nedenle silah taşımaya başladığını belirtti.

"BİR ANLIK ÖFKEYLE ÜÇ EL ATEŞ ETTİM"

Engin Y, olay günü kumar oynamak için bir mekana gitmek istediklerini, mekana giderken Mustafa D'nin aracını alması için evine uğradıklarını ve mekana gitme planlarının değiştiğini anlattı. Mekana girmeden önce Metehan A'nın orada olduğunu öğrendiğini ve bu nedenle geri dönmeye karar verdiklerini söyledi. Ancak, trafikte Metehan A'yı görünce bir anlık öfkeyle üç el ateş ettiğini ifade etti.

SAMET A'YA SUÇU ÜSTLENMESİNİ TEKLİF ETMİŞ

Sanığın avukatı, olayın tesadüfi bir karşılaşma olduğunu savunarak müvekkilinin öldürme kastı olmadığını belirtti. Sanık Mustafa D. ise Engin Y'nin, Samet A'ya suçu üstlenmesini teklif ettiğini ancak kabul edilmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların ifadelerini dinledikten sonra Celal Y, Samet A. ve Mustafa D'nin tahliyesine, Engin Y, Cengiz Y. ve Canan N'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

NELER YAŞANMIŞTI?

30 Ekim 2023'te Konya'nın Meram ilçesinde Furkandede Caddesi ile Uzunharmanlar Caddesi kesişiminde, Metehan A'nın içinde bulunduğu otomobile başka bir araçtan ateş açılmıştı. Ağır yaralanan Metehan A, hastanede 10 gün sonra hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili şüpheliler Engin Y, Cengiz Y, Canan N, Celal Y, Samet A. ve Mustafa D. tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.