Konya'da 100 metre çapında yeni bir "Obruk" oluştu

Konya'da 100 metre çapında yeni bir
Konya'nın Karapınar ilçesinde 100 metre çapında ve 10 metre derinliğinde yeni bir obruk oluştu. Bölgedeki obruklar endişe yaratıyor.

Konya'nın Karapınar ilçesinde Mısırlı Yaylası mevkisinde, 100 metre çapında ve 10 metre derinliğinde yeni bir obruk meydana geldi. Bir pancar tarlasının yanındaki merada oluşan obruk, tarlada çalışan işçiler tarafından fark edildi. Olay yerine gelen bölge sakinleri büyük bir çöküntü ile karşılaştı.

"DİĞER OBRUKLARDAN ÇOK FARKLI"

Bölge sakinlerinden Mehmet Özata, obruğun diğerlerinden farklı olduğunu belirterek, "Koyunları otlatan çoban çöken yeri bildirdi. Geldiğimizde büyük bir çöküntü gördük. Diğer obruklardan çok farklı, durumdan endişeliyiz" dedi. Özata, Mısırlı civarında toplamda 6-7 obruk olduğunu ve bu durumun kendilerini endişelendirdiğini ifade etti.

"MOTOSİKLETLE BİLE GEÇMEYE ÇEKİNİYORUZ"

Pancar tarlasında çalışan işçi Nasir Ahmet, gece saat 02.30'da bir ses duyduğunu ve sabah büyük bir çöküntüyle karşılaştığını belirtti. Ahmet, "Gece duyduğum ses uçak sesi gibiydi, meğerse burası çökmüş. Çok korktuk ve motosikletle bile geçmeye çekiniyoruz" şeklinde konuştu.

Aynı gün, Konya'nın Karapınar ilçesinin Ekmekçi Yaylası'nda 6 metre derinliğinde ve 25 metre çapında başka bir obruk oluştu. Bu durum, bölgedeki obrukların artışını ve buna bağlı endişeleri artırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.