Kovboy filmlerini andıran görüntüler o ilimizden! Yeni serinleme yöntemi

Kovboy filmlerini andıran görüntüler o ilimizden! Yeni serinleme yöntemi
Görüntüler kovboy filmlerini aratmıyor! O ilimizde atlarını serinletmek için farklı bir yöntem buldular...

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Karahamza köyünde yaşayan çiftçiler, sıcak havalardan bunalan atlarını serinletmek için ilginç bir yöntem buldu. Köyün 500 metre yakınındaki dereye götürdükleri atlarını suda koşturup yüzdüren genç çiftçiler, bu aktiviteyle hem hayvanlarını serinletiyor hem de keyifli anlar yaşıyor.

ATLARI SERİNLETİYORLAR

Tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu Kars'ta atlar, günlük işlerde yük taşıma ve ulaşım için önemli bir rol oynuyor. Sıcaklıkların gündüzleri 30 dereceye kadar çıktığı bölgede, atların rahat etmesi ve verimli olmaları için çiftçiler tarafından düzenli olarak dereye götürülüyorlar.

Köylülerden Yener Demirci, atların çiftçiler için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "Atlar, atalarımızın, dedelerimizin, tarla ekiminde kullanıp her işini yapan dünyanın en güzel akıllı hayvanlarıdır. Biz de bunlarla tarla ekip, taşımacılık yapıyoruz. Bunların da hakkı suya girmek, serinlemek, temizlenmek, yıkanmak. Biz de bugün abim ve kardeşlerimizle atlarımızı yıkayalım dedik. Havanın çok sıcak olması hayvanlara yansıdı. Biçim dönemi başlamadan biz de atlarımızı küçükken yüzdüğümüz bu büyük çaya getirdik. Hem kendimiz hem de atlarımızı yüzdürüyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.