Kütahya'da müdür, öğrencisini heimlich manevrası ile kurtardı

Kütahya'da müdür, öğrencisini heimlich manevrası ile kurtardı
Kütahya'da bir okul müdürü, yemek yerken soluk borusuna yiyecek kaçan öğrencisini Heimlich manevrası yaparak hayata döndürdü.

Kütahya'nın Vefa Mahallesi'nde bulunan Yavuz Sultan Selim Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde, öğle saatlerinde 9. sınıf öğrencisi Reyhan Dönmez yemek yerken aniden nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Öğretmenler, hemen çocuğa müdahale etmeye çalıştı; ancak bu girişimler yetersiz kaldı.

OKUL MÜDÜRÜNÜN HIZLI MÜDAHALESİ

Bu sırada okul müdürü Ahmet Hamdi Karamete, durumu fark etti ve acil bir şekilde müdahaleye karar verdi. Karamete, Heimlich manevrasını uygulayarak öğrencisinin tekrar nefes almasını sağladı. O anlar okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

EĞİTİM VE BİLİNÇLENME

Müdahale sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Karamete, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen 16 saatlik ilk yardım eğitiminde Heimlich manevrasını öğrendiğini belirtti.

"YETERSİZ KALDIKLARINI GÖRÜNCE DEVREYE GİRDİM"

Karamete, "Yemekhanede öğrencimizin nefes almadığını fark eden öğretmenlerimiz müdahale etmeye çalıştı. Onların yetersiz kaldığını görünce ben devreye girdim" dedi. Öğrencisinin hayatını kurtardığı için mutlu olduğunu ifade eden Karamete, "Zaman zaman benzer olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bize verilen ilk yardım eğitimi, öğrencilerimizin hayatını kurtarmamıza sebep olabiliyor" diye ekledi.

OKULDA İLK YARDIM EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Karamete'nin hızlı ve etkili müdahalesi, hem öğrencinin hayatını kurtardı hem de okulda ilk yardım eğitiminin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencinin sağlık durumu iyi olduğu bildirilirken, bu tür olayların eğitimciler ve öğrenciler için önemli bir ders olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.