Malatya'da 17 bin kalıcı konutun teslimi planlanıyor

Malatya'da 17 bin kalıcı konutun teslimi planlanıyor
Malatya Valisi Seddar Yavuz, yıl sonuna kadar bin bini kırsal olmak üzere toplam 17 bin kalıcı konutun teslim edileceğini duyurdu.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde yaptığı açıklamada, kentteki konut projelerinin hızla ilerlediğini belirtti. Yavuz, yıl sonuna kadar 7 bini kırsal bölgelerde olmak üzere 17 bin kalıcı konutun teslim edileceğini söyledi. Kırsal konut ihalelerinin büyük kısmının tamamlandığını ve bu yıl 7 bin kırsal konutun teslim edileceğini vurguladı.

Vali Yavuz, şehir merkezindeki rezerv alanlarda tahliye ve yıkım çalışmalarının sürdüğünü, şehrin yeniden yapılandırılmasının uzun süreceğini ve yüksek maliyetler gerektireceğini ifade etti. İnşaat faaliyetlerinin devlet imkanlarıyla yapılmasının zorunlu olduğunu belirten Yavuz, Valilik binası ve diğer alanlardaki inşaat çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

"YIL SONUNA KADAR 10 BİN KONUT DAHA TESLİM EDİLECEK"

Eylül başında 3 bin yeni konut için kura çekileceğini ve yıl sonuna kadar yaklaşık 10 bin konut daha teslim edileceğini ekleyen Yavuz, 2 bin vatandaşın kalıcı konutlarına rağmen konteynerde kaldığını ve bu kişilerin konutlarına geçmelerini istediklerini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin karşılanması için bir ekip kurduklarını ve 9 Eylül'e kadar 583 derslik tamamlanacak şekilde eğitim yatırımlarına devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, uyuşturucuyla mücadele ve suçlarla ilgili alınan önlemleri de dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.