Muğla'da 10. Göktepe Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi

Muğla'da 10. Göktepe Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi
Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen 10. Göktepe Kültür ve Sanat Festivali, bölgenin zengin kültür mirasını sergileyerek büyük ilgi gördü.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen Göktepe Kültür ve Sanat Festivali, bölgenin kültürel mirasını sergilemek amacıyla bu yıl 10. kez gerçekleştirildi. Festival, Göktepe Mahallesi'nde kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, etkinlikte yaptığı konuşmada, Göktepe'nin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkıldığını ifade etti. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ise kültür, doğa, tarih, gelenek ve göreneklerin korunarak devam ettirilmesi gereken bir miras olduğunu vurguladı. Geleneklerin, mutfağın, dansların ve folklorun korunması gerektiğini belirten Köksal, bu kültürel değerlerin nesiller boyu sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Festivalde, zeytinyağı fabrikası açıldı ve zeytinyağı tadım eğitimi verildi. Ayrıca, bölgede yaşayan kadınlar tarafından hazırlanan yöresel ürünlerin sunumu ve satışı gerçekleştirildi. Yöresel ürünlerin bulunduğu stantlara vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.