O belediyeden öğrencilere doğalgaz desteği! Evler ısınırken öğrenciler fatura düşünmeyecek

O belediyeden öğrencilere doğalgaz desteği! Evler ısınırken öğrenciler fatura düşünmeyecek
Üniversite öğrencilerine yönelik bir destek daha! O belediye öğrencilere doğalgaz desteğini duyurdu! Peki başvuru şartları neler? Kimler bu desteği alabilir? İşte tüm detaylar...

Üsküdar Belediyesi gün geçtikçe artan geçim sıkıntılarına çözüm olmaya devam ediyor. Peş peşe desteklerini duyuran Üsküdar Belediyesi'nden bu kez öğrencilere doğalgaz desteği müjdesi geldi.

Üsküdar Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği yeni destek programıyla kış aylarında evlerin ısınmasına katkı sağlıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında geçerli olacak doğalgaz fatura desteğiyle, öğrenciler fatura yükünü düşünmeden sıcak bir ortamda derslerine odaklanabilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ VE ÖDEME DÖNEMİ

Yükseköğrenimdeki öğrenci sayısı 8 milyonu buldu

Başvurular 30 Eylül 2024 ile 13 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak. Destek ödemeleri ise Kasım 2024'ten başlayarak Mart 2025’e kadar, toplam 6 ay boyunca yapılacak. Fatura bedeli 1.000 TL’ye kadar olan ödemeler tamamen karşılanacak, 1.000 TL’nin üzerindeki faturalar için ise yalnızca 1.000 TL’lik kısmı ödenecek.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  1. Üsküdar ilçesinde ikamet ediyor olmak.
  2. Aynı hanede en az üç (3) örgün eğitim gören öğrenci olması.
  3. İstanbul il sınırları içerisinde herhangi bir devlet üniversitesinde örgün eğitime devam eden ya da İstanbul il sınırları içerisinde yer alan özel bir üniversitede tam burslu (%100) eğitim alan örgün eğitim öğrencisi olmak. AÇIKÖĞRETİM, UZAKTAN EĞİTİM, YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA öğrencileri bu desteğe başvuru yapamayacaklardır.
  4. Tam zamanlı ya da yarı zamanlı olarak herhangi bir işte çalışmıyor olmak.
  5. Ödemeler 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde Kasım-Aralık-Ocak-Şubat-Mart-Nisan ayları olmak üzere toplam 6 ay yapılacaktır.
  6. Transkript belgeleri kabul edilmeyecektir.
  7. Pasif öğrenci yazan öğrenci belgeleri kabul edilmeyecektir.
  8. Fatura bedeli 1.000 TL’nin altında olan ödemelerin tamamı, fatura bedeli 1.000 TL’nin üzerinde olan ödemelerin yalnızca 1.000 TL’lik kısmı kadar ödeme yapılacaktır.

Üniversiteye girişte yeni sistem açıklanacak

İSTENEN EVRAKLAR

  1. Üsküdar ilçesinde ikamet ettiğinizi gösteren; E-devlet sistemi üzerinden alınmış “PDF formatında” ikametgâh belgesi. (PDF dışında başka bir dosya türü kesinlikle kabul edilmeyecektir.) Arama kısmına “Yerleşim Yeri (İkametgâh) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” yazarak bu belgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.
  2. E-devlet sistemi üzerinden alınmış ÖRGÜN ve AKTİF öğrenci olduğunuzu gösterir Öğrenci Belgesi. (PDF dışında başka bir dosya türü kesinlikle kabul edilmeyecektir.)
    (Transkript belgesi kabul edilmeyecektir.)
  3. IBAN bilgisini gösterir belge. (Başvuruyu yapan öğrenci adına.)
  4. Öğrencilerin SGK Hizmet Dökümleri (Evde ikamet eden tüm öğrenciler için.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.