O ildeki öğrenciler ulaşım parasını düşünmeyecek! Belediyeden dev destek: Başvuru şartları belli oldu

O ildeki öğrenciler ulaşım parasını düşünmeyecek! Belediyeden dev destek: Başvuru şartları belli oldu
İstanbul'da okuyan öğrencilere gelen desteklerin arkası kesilmiyor! Üniversite öğrencilerine bir müjdeli haber daha geldi. Ulaşım parasını düşünmelerine gerek kalmadı. Belediye karşılayacak. İşte başvuru şartları...

İstanbul'da üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir ulaşım desteği daha geliyor. Üsküdar Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında geçerli olacak İstanbulKart abonman ücretlerini karşılayarak, öğrencilerin ulaşım giderlerini hafifletecek. Belediye tarafından sağlanacak bu destek, İstanbul sınırları içerisindeki üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiriyor. İşte başvuru detayları ve şartlar...

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

İstanbulKart abonman desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, 26 Eylül 2024 ile 13 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvurular için gerekli olan belgeler ve dikkat edilmesi gereken önemli hususlar ise şöyle sıralandı:

İstanbul'da ucuz ulaşım için açık öğretime kayıt olanları üzecek haber: Öğrenci kartına yaş sınırı getirildi - İşçi Haber - İşçi Haberleri, Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler

1. İstanbul il sınırları içerisinde herhangi bir devlet üniversitesinde örgün eğitime devam eden ya da İstanbul il sınırları içerisinde yer alan özel bir üniversitede tam burslu (%100) eğitim alan örgün eğitim öğrencisi olmak. AÇIKÖĞRETİM, UZAKTAN EĞİTİM, YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA öğrencileri bu desteğe başvuru yapamayacaklardır.

2. Üsküdar ilçesinde ikamet ettiğinizi gösteren, E-devlet'ten alınmış “PDF formatında” ikametgâh belgesi. (PDF dışında başka bir dosya türü kesinlikle kabul edilmeyecektir.) Arama kısmına “Yerleşim Yeri (İkametgâh) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” yazarak bu belgeye ulaşabilirsiniz.

3. E-devlet sistemi üzerinden alınmış ÖRGÜN ve AKTİF öğrenci olduğunuzu gösterir Öğrenci Belgesi. (PDF dışında başka bir dosya türü kesinlikle kabul edilmeyecektir.)

(Transkript Belgesi kabul edilmeyecektir.)

4. Öğrenciye ait IBAN numarasını gösteren belge (mobil bankacılık ekran görüntüsü olabilir). IBAN numarası BAŞVURUYU YAPAN ÖĞRENCİ ADINA olmalıdır. Anne-baba veya kardeşler adına olan IBAN numaraları kabul edilmeyecektir.

5. SGK Hizmet Dökümü Belgesi için; E-devlet sistemi üzerinden “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi” seçeneğinden “BARKODLU BELGE OLUŞTUR” seçimi yapılarak indirilen PDF, sisteme yüklenecektir.

6. 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde abonman ücretleri öğrencilerin vermiş oldukları IBAN numaralarına yüklenecektir. İSTANBULKART yüklemelerini öğrenci kendisi yapacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.