Ordu-Giresun Havalimanı 50 gün uçuşlara kapanıyor

Ordu-Giresun Havalimanı 50 gün uçuşlara kapanıyor
Ordu-Giresun Havalimanı, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 16 Eylül-5 Kasım tarihleri arasında uçuşlara kapalı olacak.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda yapılacak bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle uçuşlar 16 Eylül ile 5 Kasım tarihleri arasında bu akşam saat 21.40'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak son seferin ardından geçici olarak durdurulacak. Havalimanının resmi açılışı 2015 yılında yapılmış olup, Türkiye ve Avrupa’nın deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında yapılan "Apron Genişletilmesi ve PAT Sahaları Onarımı" ihalesi kapsamında, çeşitli çalışmalar yürütülecek.

ÇALIŞMANIN KAPSAMI

İhaleyi kazanan yüklenici firma, iş kapsamında yağmur suyu drenaj sistemlerini, asfalt ve beton imalatlarını, özel aydınlatma sistemlerini, yönlendirme levhalarını ve şerit saha düzenlemelerini tamamlayacak. Ayrıca pist ve mevcut taksi yolunun bir kısmının bakım ve onarımları yapılacak, zemin işaretlemeleri de gerçekleştirilecek.

5 UÇAK PARK ALANI 9'A ÇIKIYOR

Çalışmaların bitiminde havalimanında beş olan uçak park alanı dokuza çıkarılacak. Bunun yanı sıra, mevcut taksi yoluna alternatif olarak ikinci bir taksi yolu inşa edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.