Sivas'ta sel felaketi: 20 evi su bastı

Sivas'ta sel felaketi: 20 evi su bastı
Sivas’ın Ulaş ilçesinde etkili sağanak nedeniyle bir derenin taşması sonucu 20 evi su bastı. AFAD ve jandarma ekipleri tahliye çalışmalarına başladı.

Sivas'ın Ulaş ilçesinde etkili sağanak yağışları nedeniyle Eskikarahisar köyündeki dere taştı ve köyde 20 evi, bazı ahır ve samanlıkları su bastı. Dolu yağışının ardından meydana gelen selde, evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar diğer köy sakinleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine köye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi; AFAD ekipleri, su tahliyesi ve kurtarma çalışmalarını gerçekleştirdi.

Sivas'ta şiddetli sağanak etkili oldu

Köy sakinlerinden Tuncer Bahar, selin hızla geliştiğini ve evlerde mahsur kalan 2’si çocuk 3 kişiyi kurtardıklarını belirtti. Behiye Muhit ise, evin içine su girmemesi için kapıyı zorla kapattığını ve ailesiyle birlikte büyük bir tehlike atlattıklarını anlattı. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, aşırı yağış sonucu derenin taştığı, 20 evin etkilendiği ve 2 traktörün zarar gördüğü belirtildi. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadığı ifade edilirken, AFAD ve diğer yetkililer hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.