SOLOTÜRK, İstanbul'da Zafer Bayramı etkinliklerinde gösteri düzenledi

SOLOTÜRK, İstanbul'da Zafer Bayramı etkinliklerinde gösteri düzenledi
İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında SOLOTÜRK pilotları, Bakırköy İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde vatandaşlara gösteri uçuşları ve savaş pilotluğu tecrübelerini aktardı.

İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla SOLOTÜRK pilotları, Bakırköy'deki İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde imza ve söyleşi etkinliğine katıldı. Etkinlikte, SOLOTÜRK ekibinin tanıtım filmi gösterildi.

SOLOTÜRK pilotlarından Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule, gösteri uçuşları, savaş pilotluğu ve tecrübeleri hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Binbaşı Bakıcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yenikapı'da büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, İstanbul'da Zafer Bayramı'nın coşkusunu ve maneviyatını yaşamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İstanbul’un büyük bir izleyici kitlesine sahip olduğunu vurgulayan Bakıcı, SOLOTÜRK'ün tüm dünyaya Türkiye'nin gücünü ve kudretini gösterdiğini ifade etti.

SOLOTÜRK pilotları vatandaşlarla buluştu: 20, 30 feet'te karşıma martı  sürüsü çıktı, hiçbirine dokunmadan görevimizi bitirdik

"SOLOTÜRK BU BAYRAĞI GURURLA TAŞIYOR"

SOLOTÜRK gösterisinde martı sürüsüyle karşılaştıklarını belirten Bakıcı, dualar sayesinde martılara dokunmadan gösteriyi tamamladıklarını aktardı. SOLOTÜRK’ün Türk milletinin gücünü ve bayrağını gururla dalgalandıran bir gösteri ekibi olduğunu vurguladı. Uçak tasarımında bulunan altın renkli ay yıldızın, izleyicilerin başını dik tutarak bayrağı izlemesini sağladığını ve SOLOTÜRK'ün uluslararası alanda da bu bayrağı gururla taşıdığını belirtti.

Binbaşı Yasin Dikkule ise Zafer Bayramı’nı İstanbul’da büyük bir coşkuyla kutladıklarını, etkinlik sonrası yüksek enerjinin gösterilere yansıdığını ifade etti. Önceki gösterilerinin İngiltere ve Finlandiya’da yapıldığını belirten Dikkule, İstanbul’daki gösterinin eksiksiz olduğunu ve halkın karşısında gururla gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinlik sonunda SOLOTÜRK ekibi, vatandaşların maket uçaklarını, tişörtlerini ve F-16 posterlerini imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.