Tatilciler Ayvalık’a akın etti: Nüfus 1 milyona dayandı!

Tatilciler Ayvalık’a akın etti: Nüfus 1 milyona dayandı!
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. 75 bin civarında nüfusa sahip olan Ayvalık’ta rakam 1 milyona kadar yükseldi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, Kurban Bayramı tatili süresince büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. 

İlçe normalde 75 bin civarında nüfusa sahip olmasına rağmen bayram tatili süresince bu rakam 1 milyona kadar çıktı.

Ayvalık, Cunda (Alibey) adası ve 22 adası, Sarımsaklı plajları, eşsiz gün batımı manzarası Şeytan Sofrası, zengin deniz altı yaşamı ve lezzetli gastronomisiyle bayramda da yoğun ilgi görüyor.

OTOPARKLAR DOLDU TAŞTI

Ayvalık ilçesinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle büyük bir ziyaretçi akını yaşanıyor. Otoparkların dolması sebebiyle tatilciler araçlarını cadde, sokak ve mahalle aralarında boş alanlara park ediyor.

Yeni Projevbvf

Gezi tekneleriyle günlük turlara katılanlar ise iskelelerde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ayvalık, 20 bin yatak kapasiteli 425 konaklama tesisiyle hizmet veriyor ve bayram tatili süresince nüfusu 1 milyona yaklaşıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Bu yoğunluk bayram tatili süresince devam edecektir. Belediye olarak da biz, tüm birimlerimizle bu yoğunluğun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın en iyi şartlarda ve konforlu bir şekilde tatillerini sürdürebilmeleri, ilçemizde faaliyet gösteren işletmelerimizin müşterilerini en iyi şekilde ağırlayabilmeleri için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Temizlik Hizmetleri Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız, misafirlerimiz için yoğun mesai harcıyor" dedi.

Yeni Proje8789

MAVİ TURLAR TATİLCİLERİN GÖZDESİ OLDU

Ergin, Kurban Bayramı tatilinin turizm sezonunun başlangıcına denk geldiğini belirtti. Ayvalık'ın özellikle İstanbul gibi büyük şehirlere yakınlığının cazibesini artırdığını vurgulayan Ergin, bu kolay ulaşılabilirlik sayesinde turizm sezonunun yoğun geçeceğine inandığını ifade etti.

Yenikjlk Proje

Gezi teknesi sahibi Mehmet Pekin ise arife ve bayramın ilk gününde mavi turlara ilginin düşük olduğunu ancak ikinci günden itibaren yolcu sayısının önemli ölçüde arttığını söyledi.

Adalara günlük gezi turu düzenleyen işletmecilerden Hakan Gür ise tatilcilerin yoğun ilgisinden son derece memnun olduklarını anlatarak, "Bayram nedeniyle turlarımız oldukça kalabalık oluyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Çünkü Ayvalık'ın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi bizim için her şeyden önemli." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.