Toplu taşıma ücretlerine zam geldi! Yeni fiyatlar duyuruldu: Bugünden itibaren geçerli olacak

Toplu taşıma ücretlerine zam geldi! Yeni fiyatlar duyuruldu: Bugünden itibaren geçerli olacak
O ilimizde toplu taşıma ücretlerinde düzenlemeye gidildi. Toplu taşıma ücretlerine bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam geldi. Yeni fiyatlar şu şekilde olacak...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), şehir içi ve ilçe toplu taşıma ücret tarifeleri değişti. Yapılan düzenleme ile toplu taşıma ücretlerinde yüzde 21 oranında artışa gidildi. Yeni tarifeler, 30 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Kayseri, toplu ulaşım otobüs ağını Optibus'un yapay zekasını kullanarak planlayacak

AKARYAKIT FİYATLARI ZAMDA ETKİLİ OLDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından zam kararını alırken akaryakıt fiyatlarının yanı sıra bakım ve yedek parça giderlerindeki artışların etkili olduğunu vurgulayarak "Toplu ulaşımın ana gider kalemi olan akaryakıt, bakım, yedek parça giderlerinde oluşan fiyat artışları sebebiyle, toplu ulaşım fiyat tarifelerinde güncelleme yapma gereği oluşmuştur." açıklaması yapıldı.

YENİ ÜCRETLER NE KADAR OLDU?

Yapılan güncellemeyle birlikte, daha önce 16,50 TL olan tam bilet ücreti 20 TL’ye yükselirken, indirimli bilet ücreti ise 9,00 TL’den 11 TL’ye çıktı.

Bunun yanı sıra, toplu taşımayı düzenli olarak kullanan yolcular için avantajlı abonman kartları da mevcut. 150 biniş hakkı bulunan indirimli abonman bilet fiyatı 300 TL olarak belirlenirken, aynı biniş hakkına sahip tam abonman bilet fiyatı ise 860 TL olarak belirlendi. Yeni fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.