Trabzon'da Filistin'e destek yürüyüşü yapıldı

Trabzon'da Filistin'e destek yürüyüşü yapıldı
Trabzon’da toplanan grup, Filistin’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşte Gazze'deki direnişe vurgu yaparak boykot çağrısında bulundu.

Trabzon'da Filistin’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüş, Özgür Aksa Trabzon Platformu tarafından çarşamba günü ikindi namazı sonrasında organize edildi. Yürüyüş, Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camisi önünden başladı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla toplanan grup, Kahramanmaraş Caddesi'ndeki Ziraat Bankası önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

"BOYKOT, VİCDAN DEVRİMİDİR"

Yürüyüş sonrasında grup adına açıklama yapan Faruk Çelik, Gazze'de verilen mücadelenin sadece bir toprak parçası değil, bir inancın savunulması olduğunu belirtti. Çelik, konuşmasında boykot çağrısında bulunarak, "Masum çocukların canı pahasına dönen bu düzenin en büyük destekçileri sessiz kalanlardır. Boykot sadece bir ekonomik duruş değil, vicdan devrimidir" dedi.

"İSRAİL MEŞRUİYETİNİ KAYBEDİYOR"

Çelik, İsrail’in her geçen gün yalnızlaştığını ve Filistinlilerin cesareti karşısında güç kaybettiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in uluslararası arenada insan hakları ihlalleri nedeniyle büyük bir yalnızlığa itildiğini belirterek, "Ekonomik yaptırımlar ve kültürel boykotlar altında İsrail, işgal politikalarının bedelini ağır ödüyor" şeklinde konuştu. Yürüyüş, Filistin için yapılan duanın ardından sona erdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.