Trabzon'da sağanak sonrası sel ve heyelanlar hayatı felç etti

Trabzon'da sağanak sonrası sel ve heyelanlar hayatı felç etti
Trabzon'un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan sağanak, taşkınlara ve heyelanlara yol açtı. Yollarda biriken sular, binaların zemin katlarına dolarken, bazı yollar çöktü.

Trabzon'un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İl genelinde aralıklarla devam eden yağış, bu üç ilçede şiddetli sağanağa dönüştü. Yağış nedeniyle derelerin debisi yükselirken, bazı ırmaklar taştı.

Taşkınlar sonucunda yollarda su birikintileri oluştu, binaların zemin katlarındaki ev ve iş yerlerini su bastı. Üç ilçede yer yer meydana gelen heyelanlar nedeniyle bazı yollar çöktü. Devlet Su İşleri (DSİ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve belediye ekipleri, iş makineleri yardımıyla sorun yaşanan bölgelerde çalışmalarına devam ediyor.

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, yaşanan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, ekiplerin sahada müdahaleye devam ettiğini belirterek, “Ekiplerimiz yoğun yağışa rağmen çalışmalarını sürdürüyor, ancak yağmur halen devam etmekte” dedi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, sağanağın özellikle Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde etkili olduğunu söyledi. Yıldırım, can ve mal kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Ancak yolda kalan vatandaşlarımız var. Ekiplerimiz tüm gücüyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızı bu bölgelere yola çıkmamaları konusunda uyardık” şeklinde konuştu.

Vali Yıldırım, taşkın ve heyelanların yaşandığı Araklı ilçesinde incelemelerde bulundu. Yıldırım, dağlık kesimlerde ve vadilerde ciddi yağışın devam ettiğini vurgularken, derelerin taşkınlara sebep olduğunu belirtti. Yolların kapanmasına neden olan heyelanların temizlenmesi için DSİ ve belediye ekiplerinin çalışmalara hız verdiğini kaydetti.

ARAKLI DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLDİ

Araklı ilçesindeki Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni su basmasının ardından UMKE ve AFAD ekipleri, 38 hasta ve 30 personeli tahliye etti. Yoğun Bakım Ünitesindeki hastalar sedye ile arazi araçlarına alınarak ambulanslarla civar hastanelere nakledildi. Araklı Kaymakamı Yusuf Akın ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, çalışmaları yerinde inceledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.