Trakya'daki asırlık "Pavli Panayırı" 114. yılında açıldı

Trakya'daki asırlık
Trakya'nın asırlık panayırı Pavli Panayırı, 114. kez Zübeyde Hanım Meydanı'nda başladı. Panayır, 15 Eylül'e kadar devam edecek.

Trakya'da "Pavli" olarak bilinen Pehlivanköy Panayırı, bu yıl 114. kez düzenlendi. Sultan II. Abdülhamit'in fermanıyla ilk kez 1910 yılında kurulan panayır, Zübeyde Hanım Meydanı'nda yapılan törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından mehter takımı ve bando ekiplerinin gösterileriyle açılış yapıldı.

"PANAYIRA SAHİP ÇIKILMALI"

Kırklareli Valisi Birol Ekici, konuşmasında panayıra sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Panayırın, Kırkpınar Yağlı Güreşleri kadar heyecan yarattığını ifade eden Ekici, bu asırlık etkinliği uluslararası boyuta taşımak için gayret göstereceklerini ve Balkanlar'daki diğer ülkelerin de panayıra dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

YÖRE HALKI İÇİN PANAYIR'IN ÖNEMİ

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, panayırın yöre halkının kaynaşması ve yıl boyunca ürettikleri ürünleri satabilmeleri açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör de katılımcılara teşekkür etti.

PANAYIRIN DETAYLARI

Panayır, Ergene Nehri kenarında kuruluyor. Tezgahlar, açık hava lokantaları ve lunaparkın bulunduğu organizasyonda, yöre halkı yöresel yiyecekler ve giyim eşyalarını satışa sunuyor. Roman vatandaşlar ise kendilerine özgü eğlence anlayışlarıyla panayırın eğlence kısmını renklendiriyor. Panayır, 15 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.