Tren seferlerine bayram ayarı: İstanbul ve Ankara'da o metro hatları ücretsiz olacak!

Tren seferlerine bayram ayarı:  İstanbul ve Ankara'da o metro hatları ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kurban Bayramı tatilinde artan talep nedeniyle YHT’ye ek sefer konulduğunu açıkladı. Uraloğlu, bayramda bazı metro hatlarının ücretsiz hizmet vereceğini de duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı döneminde artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla tren hatlarına ek seferlerin konulduğunu duyurdu. 

Kurban Bayramı'nda seyahat edecek yolcular için TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Marmaray, Başkentray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarının ücretsiz hizmet vereceğini de ekledi.

Yeni Projedfghj

Uraloğlu, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında 14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde ilave Yüksek Hızlı Tren (YHT) setlerinin sefere koyularak 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağlandığını belirtti.

Ayrıca, 14-23 Haziran tarihleri arasında ana hat ve bölgesel trenlerde pulman ve yataklı vagon ilaveleriyle ek kapasite artışı sağlanacağını duyuran Bakan Uraloğlu, bu dönemde İzmir Mavi, Doğu, Güney/Vangölü, Konya Mavi, 4 Eylül Mavi, 6 Eylül, 17 Eylül, Ege, Erciyes, Pamukkale, Ankara ana hat ekspresleri ile Uzunköprü-Halkalı, Edirne-Halkalı bölgesel trenlerinde 280 vagon ilaveyle 15 bin 800 koltuk kapasitesi artışı sağlanacağını açıkladı.

BAYRAMDA YHT'LERDE GÜNDE 40 BİN YOLCU BEKLENİYOR

Uraloğlu, Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-İstanbul, Karaman-İstanbul, Ankara-Karaman, Ankara-Sivas, Sivas-İstanbul YHT seferleri ile günde 35 bine yakın yolcuya hizmet verildiğini, bayram süresince günlük ortalama 40 bin vatandaşın YHT'lerle seyahat etmesinin beklendiğini bildirdi.

Yeni Projejhgfd

Yüksek hızlı trenlerin özellikle bayram tatillerinde şehirler arasında günü birlik seyahatlerle turizme de canlılık getirdiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerin yanı sıra günde yaklaşık 32 bin yolcuya hizmet veren ana hat ve bölgesel trenlere de talebin arttığını vurguladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.