Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs'ta ilk seferine çıkacak

Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs'ta ilk seferine çıkacak
Çankırı'nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılmasını amaçlayan Turistik Tuz Ekspresi, Ankara'dan ilk seferine çıkmaya hazırlanıyor. İlk sefer 18 Mayıs'ta...

Çankırı'nın tarihini tanıtacak Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs'ta Ankara'dan ilk seferine çıkmaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, Ankara çıkışlı Turistik Tuz Ekspresi'nin, hafta sonlarında günübirlik tren seyahati sevenler için yepyeni bir deneyim vadettiği vurgulandı.

Turistik Tuz Ekspresi'nin Çankırı'da 90 yıl önce gerçekleştirilen Gezinti Treni seferlerinin devamı niteliğini taşıdığı aktarıldı. 

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliği ile düzenlenen tren seferleriyle bölgede turizm hareketliliğinin artırılması hedefleniyor. 

İLK SEFER 18 MAYIS'TA

Turistik Tuz Ekspresi'nin ilk seferi 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Ankara Garı'ndan 07.50'de hareket edecek. Keyifli bir yolculuğun ardından Çankırı'nın tarih kokan sokakları, büyüleyici Yer Altı Tuz Şehri, butik müzeleri ve yöresel lezzetleriyle yolcularını geçmişe götürecek. Yaklaşık 250 yolcu kapasitesine sahip turistik tren Çankırı programını tamamladıktan sonra aynı gün akşam 19.40'ta Ankara'ya geri dönecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.