Ümraniye Belediyesi: Su baskınları İSKİ'nin ihmali

Ümraniye Belediyesi: Su baskınları İSKİ'nin ihmali
Ümraniye Belediyesi, sağanak nedeniyle Esenkent Mahallesi'nde meydana gelen su baskınlarının İSKİ'nin derelerin ıslahındaki ihmali nedeniyle olduğunu söyledi.

Ümraniye Belediyesi, 2 Eylül'de kentte etkili olan sağanak nedeniyle Esenkent Mahallesi'nde su baskınlarının meydana geldiğini duyurdu. Belediye, Barajyolu ve Sarıgaziyolu caddeleri arasındaki alanın eski dere yatağı olması ve bu bölgedeki derelerin gerekli ıslah çalışmalarının yapılmaması nedeniyle yağışlardan olumsuz etkilendiğini belirtti.

"KENTSEL YAPININ ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ" 

Açıklamada, İSKİ'nin sorumluluğunda olan derelerin ıslahı, bakımı ve işletilmesi gibi çalışmaların ihmal edilmesinin su baskınlarına neden olduğu ifade edildi. Bu durumun sonucunda birçok vatandaşın mağduriyet yaşadığı vurgulandı. Vatandaşlar, İSKİ'nin ihmali nedeniyle yaşanan su baskınları için mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederken, yaşanan olayların kentsel altyapının önemini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi. Belediye, ilgililerin gerekli önlemleri alarak benzer olayların tekrarlanmaması için çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.