Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Antakya Ulu Cami açıklaması

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Antakya Ulu Cami açıklaması
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Antakya Ulu Cami'nin rekonstrüksiyonuna ilişkin Bilim Kurulu onaylı projeye ulaşmadıklarını açıkladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Antakya Ulu Cami'nin rekonstrüksiyonuna ilişkin yapılan açıklamalarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Antakya Ulu Cami'nin restore edilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında geçen yıl bir protokol imzalandığı belirtildi.

"BİLİM KURULU ONAYLI BİR PROJE ULAŞMADI"

Protokolde, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlayacağı rekonstrüksiyon projesinin, bilim kurulu üyelerinin tamamının uygun görüşü ve onayından sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunulacağı ifade edildi. Ancak, şu ana kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Bilim Kurulu onaylı bir proje ulaşmadığı vurgulandı.

"BEKLEYEN HERNAGİ BİR ONAY, İMZA VEYA YAZI BULUNMAMAKTADIR"

Açıklamada, "Şu ana kadar Antakya Ulu Cami Rekonstrüksiyonu ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ulaşan Bilim Kurulu onaylı bir proje yoktur. Bu yüzden iddia edildiği gibi Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde bekleyen herhangi bir onay, imza veya yazı bulunmamaktadır" denildi.

"GERÇEĞİ YANSITMAYAN AÇIKLAMALAR İLE MANİPÜLASYON YAPILDI"

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin süreci yavaşlattığı ve kamuoyunu yanıltan açıklamalar yaptığı iddia edilerek, "Maalesef Bursa Büyükşehir Belediyesi 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra süreci yavaşlatmış, üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmediği gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş, gerçeği yansıtmayan açıklamalarla manipülasyon yapmıştır" ifadelerine yer verildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki 377 şantiyede kültürel mirası restore etme çalışmalarına devam ettiklerini ve bu sürecin titizlikle yürütüleceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.