Vali Hacıbektaşoğlu’ndan kaçak madencilikle mücadele vurgusu

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan kaçak madencilikle mücadele vurgusu
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kaçak maden ocaklarına karşı mücadelenin sürdüğünü ve kaçakçılıkla geçinenlere iş imkanı sunacaklarını açıkladı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kaçak maden ocağı faaliyetlerini sonlandıracaklarını belirtti. Hacıbektaşoğlu, "Kaçak madencilikten geçinen her kim ise ona iş bulacağız. Bu geçimle izah edilecek bir konu değildir. Tamamen gündemimizden kalkması için kararlıyız" dedi.

DENETİM VE KAPATILAN OCAKLARLAR

Valilik binasındaki genel asayiş ve güvenlik toplantısının ardından açıklama yapan Hacıbektaşoğlu, kaçak maden ocaklarının Zonguldak’a özgü bir sorun olduğunu söyledi. 1 Temmuz-9 Eylül tarihleri arasında yapılan 167 denetimde 96 kaçak ocağın kapatıldığını, 66 adli ve idari işlem yapıldığını ve 61 ton kaçak kömür ele geçirildiğini belirtti. Hacıbektaşoğlu, "Bu konuda geçmiş yıllarda alınan tedbirler ve mevzuat değişikliklerini göz önüne alarak kapsamlı bir toplantı yapmıştık. Teknik çalışmalar son aşamasına geldi" ifadelerini kullandı.

"BU KONUDA TOLERANSIMIZ YOK"

Kaçak maden faaliyetlerinin sonlandırılmasının öncelikli amaçları olduğunu vurgulayan Hacıbektaşoğlu, "Bu konuda toleransımız yoktur. Mevzuat ve uygulamaları gözden geçiriyoruz. Kaçak maden faaliyetleriyle daha etkin mücadele etmeyi sağlayacak tedbirler alıyoruz." şeklinde konuştu.

"BU SORUN GİDERİLMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Bir gazetecinin kaçak ocak işletenlere adli ceza verilmemesine ilişkin sorusuna Hacıbektaşoğlu, kanun değişikliği olmadığını ancak yerel mahkemenin cezasızlık durumunu Kabahatler Kanunu’na göre cezalandırılma yönündeki kararının Yargıtay tarafından bozulduğunu belirtti. Yargıtay’ın cezasızlığın olamayacağını belirterek Orman Kanunu’na göre cezalandırılması gerektiğine hükmettiğini söyledi. Son yargı kararlarıyla cezasızlık durumunun ortadan kalktığını ifade eden Hacıbektaşoğlu, "Bu sorun giderilmiş gibi görünüyor, takip ediyoruz" dedi.

KAÇAK MADENCİLERE İŞ BULMA TAAHHÜDÜ

Hacıbektaşoğlu, kaçak madencilikten geçinen kişilere iş bulacaklarını ve bu sorunun tamamen gündemlerinden kalkması için kararlı olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.