Valilik duyurdu! O ilde yasak başladı: Kapısından geri dönmeyin

Valilik duyurdu! O ilde yasak başladı: Kapısından geri dönmeyin
Havaların ısınmasıyla piknik sezonu açıldı. Ancak o ilimizde valilik önemli bir duyuru yaptı. ekim ayına kadar yasak sürecek. Kapısından geri dönmeyin ...

Aydın Valiliği, orman yangınlarına karşı kırmızı alarm durumuna geçti ve vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında belirlenen ormanlık alanlara izinsiz girişler yasaklandı.

Aydın Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, Koçarlı Adnan Menderes Şehir Ormanı ve Dilek Yarımadası Milli Parkı gibi belirli alanlar dışında kalan ormanlık bölgelere izinsiz girişler yasaklandı. Valilik konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aydın İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun kararı gereği, ormanlara izinsiz girişler yasaktır. Piknik alanlarında dumansız piknik yapılması, çöp bırakılmaması ve yangın konusunda uyarılar yapılacaktır”

Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı uyarısı yapıldı. Vatandaşların, olası yangın ihbarları için 112 ACİL hattını kullanabilecekleri bildirildi. Valilik, tüm vatandaşların bu yasaklara ve uyarılara dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.