Van'da sağanak yağış sel ve taşkınlara yol açtı

Van'da sağanak yağış sel ve taşkınlara yol açtı
Van’ın Saray ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar, sel ve taşkınlara neden oldu. Birçok ev su altında kalırken, araçlar ve bahçeler zarar gördü.

Van'ın Saray ilçesinde dün başlayan sağanak yağışlar, yer yer şiddetini artırarak sele ve taşkınlara neden oldu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yağışların etkisiyle dereler taştı ve bölgedeki birçok ev su altında kaldı. Ayrıca araçlar ve bahçelerde ciddi hasarlar meydana geldi.

Belediye ekipleri, selin ardından hızlı bir şekilde harekete geçerek, ev ve sokaklarda biriken su ve çamuru tahliye etmek için çalışmalar başlattı. Selin etkilediği bölgelerde hasar tespiti ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla belediye ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Yetkililer, bölge halkını sel ve taşkınlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde de benzer yağışların devam edebileceği konusunda uyarılar yaptı. Yerel yönetimlerin, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya başladığı bildirildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.