Yalova Valiliği: 'Eğitim uçağı düştü' haberleri asılsız

Yalova Valiliği: 'Eğitim uçağı düştü' haberleri asılsız
Yalova Valiliği, Taşköprü beldesinde eğitim uçağının düştüğü yönündeki ihbarların asılsız olduğunu ve bölgedeki dumanın uçak düşüşüyle karıştırıldığını açıkladı.

Yalova Valiliği, akşam saatlerinde Taşköprü beldesinde eğitim uçağının düştüğü ihbarının asılsız olduğunu duyurdu. Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde, Hava Meydan Komutanlığı'ndan Feribot İskelesi istikametine giderken yolun sağ tarafına eğitim uçağının düştüğü yönünde bir ihbar alındı.

İhbar üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi, ilk olarak bir eğitim uçağının ardından da helikopterin düştüğüne dair bilgilere ulaştı ve bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hava Meydan Komutanlığı ile irtibata geçilerek, kendilerine ait herhangi bir uçağın veya helikopterin düşmediği bilgisi alındı. Bu doğrultuda, ambulans ve itfaiye ekipleri bölgeden ayrıldı.

Valiliğin yazılı açıklamasında, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen uçak düşüşü ihbarlarının Hava Meydan Komutanlığı'na iletildiği belirtildi. Yapılan görüşmelerde, eğitim uçaklarının havada olduğu teyit edilirken, bölgedeki dumanın, çiftçilik yapan bir kişinin tarlasında yakmış olduğu kuru ot ve yapraklardan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Açıklamada, ihbarcıların uçağın düştüğünü söyledikleri ancak uçakların havada olduğu, dumanın uçağın düşüşü ile karıştırılmış olabileceği ifade edildi. İhbarcıların uçağın yere çakıldığını görmediklerini beyan etmeleri üzerine, ihbarın asılsız olduğu değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.