Yangında şefini kurtaran orman işçisi: Ya beraber çıkacağız ya yanacağız

Yangında şefini kurtaran orman işçisi: Ya beraber çıkacağız ya yanacağız
Bolu'daki yangında alevlerin arasında kalan Mengen Orman İşletme Müdürlüğü çalışanı Ali Yiğenoğlu'nu şefi olduğu orman işçisi Mustafa Nazlı kurtardı.

15 Ağustos Perşembe günü Bolu'nun Göynük ilçesi'nde, Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yaklaşık 72 saatte kontrol altına alınan yangının 2'nci gününde Ali Yiğenoğlu ve personeli harlanan alevlerle karşı karşıya kaldı. Çalışanların bir kısmı kaçmayı başarırken şef Yiğenoğlu solunum güçlüğü çekmeye başladı.

'BENİ BIRAK GİT' 

Şefinin kendileriyle gelemediğini fark eden Mustafa Nazlı isimli personel, yardım etmek için geri döndü ancak Yiğenoğlu, "Beni bırak git." dedi.

Ekip olarak yaşadıkları zon anları anlatan Nazlı, "Bir baktık müdür yardımcımız 'Kaçın kaçın!' diye bağırdı. Aşağıdan bir ses geldi. Bir arkadaşımız şefimize 'Bizi burada bırakmayın, korkuyoruz.' dedi. Bundan sonra bekledik şefimizle. O arkadaş çıktı. Bir daha koştum yukarı doğru. Bu sefer şefim, 'Mustafa ben gelemiyorum.' dedi. Hemen aşağı döndüm şefimin yanına." diye konuştu.

'ÖLDÜK BURADA DEDİM'

Kahraman işçi, "Alevler etrafımızı çevirdi. Çok duman vardı. Yukarı seslendim, arkadaşlardan kimse gelmedi. Zaten herkes korkudan kaçtı çünkü alevler vardı. 3-4 katlı binanın büyüklüğünde alev topu geliyordu." sözleriyle yangının şiddetini tarif etti.

Alevlerin çevirdiği alandan çıkamayan şefini yalnız bırakmayan Nazlı, "Bu şekilde yukarı çıktık biraz. Ama benim de gücüm bitti çünkü 400-500 metre aşağı inmişiz. 'Şefim, herhalde yolun sonuna geldik.' dedim. Şefim, 'Kardeş sen beni burada bırak git, canını kurtar. Ben gelemeyeceğim, gözlerim karardı.' dedi. 'Şefim ya beraber çıkacağız ya da yanacağız, ben seni burada bırakmam.' dedim. Ondan sonra Allah güç kuvvet verdi. Mecbur böyle yanan yere doğru gittik. Telsizimiz ateşe düştü. Telefon da çekmiyor. Kimseye haber de veremedik. Yukarı çıkmamız bir 20-25 dakika sürdü. Gücümüz bitti, suyumuz yok, korku çok. O anları anlatamam. Ben dedim ki yani öldük burada."

HAYATA TUTUNDULAR

Her şeyin bittiğini düşünen Yiğenoğlu ve Nazlı şebekenin çektiği noktaya ulaştıklarında hemen yardım çağırdı. Bölgeye gelen araçla ambulansa götürülen orman işçileri tedavi altına alındı. 

Nazlı, "Yaşadıklarımı unutamıyorum. O anları anlatamam, hayal de edemezsiniz. Tarif de edemiyorum ama çok kötüydü. En son 20-25 dakika mücadeleden sonra şefimizle yanan yerin içinde oturduk mecburen çünkü gücümüz kalmadı, konuşamıyoruz. Şefimi bıraksam gitsem ömür boyu vicdan azabı çekerdim. O an yaşadıklarımızı anlatamam." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.