AK Parti'den İBB'nin cemevi kararına tepki: Hukuka aykırılık teşkil etmektedir

AK Parti'den İBB'nin cemevi kararına tepki: Hukuka aykırılık teşkil etmektedir
AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İBB'nin yönetmelikte cemevini ibadethane olarak saymasına tepki gösterdi. Yılmaz, “Cemevlerine 'ibadethane' statüsü verilmesi hukuka ve kanunlar hiyerarşisine de aykırılık teşkil etmektedir." dedi.

Murat Türkyılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini içeren yönetmelik teklifinin anayasaya ve mevcut mevzuata aykırı olduğunu belirtti.

Türkyılmaz, yazılı açıklamasında “Anayasamızın, kanunların, yargı kararlarının ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın mevzuatının dikkate alınmadan bir yönetmelikle cemevlerine 'ibadethane' statüsü verilmesi hukuka ve kanunlar hiyerarşisine de aykırılık teşkil etmektedir,” dedi.

“CEMEVİNE AYRILAN DİNİ KATEGORİ YANLIŞ”

Yönetmelikte cemevlerinin cami, kilise ve havra gibi diğer ibadethanelerle aynı kategoriye konmasını eleştiren Türkyılmaz, bu düzenlemenin “özensizce hazırlandığını” ve toplumsal hassasiyetleri dikkate almadığını belirtti. Türkyılmaz, Aleviliğin bir İslam yorumu olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve cemevlerinin ayrıştırılmasının büyük bir haksızlık olduğunu vurguladı.

“SİYASİ İSTİSMARA AÇIK BİR DÜZENLEME”

Türkyılmaz, böyle önemli bir konunun siyasi çıkarlar uğruna alelacele bir yönetmelikte düzenlenmesinin yanlış olduğunu ifade etti. “Geçmişi yasaklar ve inanç özgürlüğüne müdahaleler konusunda sabıkalı olan CHP'nin bu tutumunu popülist günah çıkarma teşebbüsü olarak değerlendiriyoruz,” diyen Türkyılmaz, AK Parti'nin bugüne kadar cemevlerine destek verdiğini ancak bu düzenlemenin meseleyi 'hafife aldığını' söyledi.

“İSTANBUL’UN KRONİK SORUNLARI UNUTULMAMALI”

Türkyılmaz, İstanbul'un pek çok sorunu varken kişisel siyasi kariyerine odaklanmış bir yönetimin toplumsal meseleleri siyasi malzeme olarak kullanmasının yanlış olduğunu ifade etti. “Biz İstanbul için mücadele etmeye ve vazifemizin hakkını vermeye devam edeceğiz,” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.