Bakan Tekin’den "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" açıklaması

Bakan Tekin’den
Bakan Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim yılına Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile adım attıklarını ve bu modelin eğitimde dönüşüm sağlayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile adım attıklarını ve bu modelin eğitim sisteminin birçok meselesine çözüm sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin, yeni eğitim yılının heyecanla başlamasını temenni ederek, eğitim-öğretim programlarının çağın gereklerine uygun olarak yeniden hazırlandığını ve yüzde 35 oranında sadeleştirildiğini belirtti.

"YIL BOYU HİZMET İÇİ EĞİTİMLER SÜRECEK"

Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin okul öncesinden ortaöğretime kadar geniş bir yelpazede uygulanacağını vurguladı. “Beceri temelli bu modelin getirdiği dönüşümün eğitim sistemimizin birçok meselesine çözüm sağlayacağını inanıyorum” diyen Tekin, öğretmenlerin gerekli hazırlıkları yaptığını ve yıl boyunca hizmet içi eğitimlerin süreceğini söyledi.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM POLİTİKA BELGESİ

Bakan Tekin, mesleki ve teknik eğitimi milli bir sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, bu alanda "Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi"nin yayımlandığını hatırlattı. Belge ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Tekin, sektör işbirlikleriyle erişim ve kaliteyi artırmayı planladıklarını ifade etti.

Okul-aile işbirliğine de önem verdiklerini belirten Bakan Tekin, Velivizyon Platformu'nu hayata geçirdiklerini ve "Ailem" dizisi ile ebeveynlere yönelik projeler geliştirdiklerini açıkladı.

"HEPİNİZİN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM"

Son olarak, Bakan Tekin öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik mesajında, “2024-2025 eğitim öğretim yılının kendinizi daha iyi tanıdığınız, becerilerinizi keşfettiğiniz, iyilikte yarıştığınız, üreterek geliştiğiniz bir okul yılı olmasını diliyor, hepinizin gözlerinizden öpüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.