THY kabin ekibine hakaret eden yolcuyu kara listeye aldı THY kabin ekibine hakaret eden yolcuyu kara listeye aldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan ve Engin Polat çiftinin davasında tutuklu sanıkların tahliye edilmesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. İstanbul'daki 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Tunç, yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu, her kararın yargı sistemindeki mekanizmalarla değerlendirileceğini belirtti.

"YARGININ GÖREVİNİ YAPMASINA İZİN VERMELİYİZ"

Tunç, yargının her dosyayı kılı kırk yararak incelediğini ve hatalı kararların düzeltme mekanizmalarının mevcut olduğunu ifade etti. İtiraz süreçlerinin de yargı sistemi içinde yer aldığını vurgulayan Bakan Tunç, “Kimin tutuklanacağına veya serbest bırakılacağına dosyaya bakan hakimler karar verir. Yargının görevini yapmasına izin vermeliyiz” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN İMAMOĞLU'NU DESTEKLEMESİNE TEPKİ

Bakan Tunç, yargı üzerinde yapılan ağır eleştirilerin tehlikeli olduğunu belirterek, “Yargı, milletin yargısıdır ve en doğru kararı verecektir,” şeklinde konuştu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargı ile ilgili yaptığı açıklamalara CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in verdiği desteği eleştirdi. Tunç, “Yargı görevini yapmalıdır; yargıyı tehdit ederek veya parmak sallayarak kararlarını etkilemek isteyenler eski Türkiye manzaralarına geri dönmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

"YARGIYI YIPRATMAMALIYIZ"

Tunç, Türk Ceza Kanunu’nun 288. maddesini hatırlatarak, yargıyı etkilemeye yönelik sözlerin yaptırım gerektirdiğini belirtti. Yargının tarafsızlığını koruması gerektiğini vurgulayan Tunç, “Yargıyı yıpratmamalıyız, çünkü yargı hepimizin yargısıdır” diye ekledi.

Bakan Tunç, Kara Harp Okulu’ndaki teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesi hakkında da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ordunun yıpratılmaması ve disiplinin korunması yönündeki açıklamalarına değinen Tunç, bu tür hareketlerin askeri disiplin açısından sorun oluşturduğunu ifade etti. Gerekli incelemelerin yapılacağını belirtti.

Kaynak: AA