Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye-Mısır uçak seferleri 2 katına çıkıyor

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye-Mısır uçak seferleri 2 katına çıkıyor
Türkiye ve Mısır, demir yolu, sivil havacılık ve bilgi iletişim teknolojileri alanlarında önemli iş birliklerine imza attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iki ülke arasında haftalık uçuş frekanslarının artırıldığını açıklayarak, "Sivil Havacılık İdareleri Arasında Mutabakat Zaptı ile mevcut 30 frekanslık yolcu seferi sayısı 67’ye çıkarıldı” dedi.

Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve Abdülfettah es-Sisi’nin başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi toplantısında, iki ülke arasında yeni anlaşmalar yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Mısır Sanayi ve Ulaştırma Bakanı Kamel al-Wazir'in katılımıyla, ulaştırma ve iletişim sektörüne yönelik üç mutabakat zaptı imzalandı.

ÜÇ ALANDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI

Toplantıda imzalanan anlaşmalar hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Demir yolu Sektöründe İş Birliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı, Sivil Havacılık İdareleri Arasında Mutabakat Zaptı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı olmak üzere üç önemli anlaşma imzaladık” ifadelerini kullandı.

UÇUŞ FREKANSLARI İKİ KATINA ÇIKARILDI

Uraloğlu, sivil havacılık alanındaki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada ise, “Sivil Havacılık İdareleri Arasında Mutabakat Zaptı ile iki ülke arasındaki haftalık 30 frekans olan yolcu seferi sayısı 67 frekansa çıkarıldı. THY İstanbul-Kahire hattında haftada 28 sefer, AJet ise Sabiha Gökçen-Kahire hattında 5 sefer yapıyor.

Ayrıca, Mısır’ın popüler turizm merkezleri Şarm El Şeyh, Hurghada ve İskenderiye’ye de düzenli uçuşlar sağlanıyor. Bu anlaşmanın ticaret, turizm ve ekonomik iş birliği başta olmak üzere iki ülke arasındaki birçok sektöre olumlu katkı sağlayacağını öngörüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.