31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'den Ahırlı Belediye Başkanı olarak seçilen Ali Üzlük, belediye meclis üyeleriyle beraber partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İl başkanı açıkladı: İYİ Parti'de 41 kişilik istifa dalgası İl başkanı açıkladı: İYİ Parti'de 41 kişilik istifa dalgası

İYİ Parti amblemiyle girdiği seçimde Üzlük, Ahırlı seçmeninden yüzde 49,71 oy olarak belediye başkanı olmuştu. Üzlük'ün görevine başka bir partide devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

'PARTİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK'

İstifa kararını yazılı bir açıklamayla duyuran Ali Üzlük, "Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla daha çok çalışacağımızdan şüpheniz olmasın. Başkanlık sürecinde partimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Verdiğimiz kararda partimizin bir etkeni bulunmamaktadır. Yine sizlerin değerli görüşleri ve gördüğümüz lüzum üzerine İYİ partiden Belediye başkanı olarak şahsım ve tüm belediye meclis üyelerimiz istifa etmiş bulunmaktayız. Bu kararın ilçemize ve siz değerli hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YRP'DE ART ARDA İSTİFA

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ve Konya Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa etmişlerdi.

Editör: Seda İncirkuş