Beşiktaş, Lugano'yu 5-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne yükseldi

Beşiktaş, Lugano'yu 5-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne yükseldi
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, İsviçre temsilcisi Lugano'yu 5-1'lik skorla geçerek lig aşamasına adını yazdırdı. Siyah-beyazlı ekip, özellikle ikinci yarıda gösterdiği üstün performansla farkı açarak galibiyete ulaştı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, İsviçre ekibi Lugano ile karşılaştı. İlk maçta alınan 3-3’lük beraberliğin ardından İstanbul’da oynanan rövanş mücadelesinde Beşiktaş, sahadan 5-1’lik net bir galibiyetle ayrılarak grup aşamasına yükseldi.

Karşılaşmanın ilk yarısında kontrolü elinde tutan Beşiktaş, 59. dakikada Lugano'nun bulduğu beraberlik golüyle şoka uğradı. Lugano'dan Aliseda'nın asistinde Vladi skoru 1-1'e getirdi. Ancak Beşiktaş, kısa süre sonra toparlanarak oyunun kontrolünü tekrar eline aldı.

Karşılaşmanın 65. dakikasında Semih Kılıçsoy'un pasında topu bekletmeden Gedson Fernandes'e aktaran Rafa Silva, Portekizli oyuncunun altıpasın solundan yaptığı şık vuruşla Beşiktaş'ı tekrar öne geçirdi: 2-1. Bu gol, siyah-beyazlıların özgüvenini artırdı ve hücumdaki etkinlikleri arttı.

66. dakikada hızlı gelişen atakta Rashica'nın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Rafa Silva, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruşla skoru 3-1 yaptı. Hemen ardından 71. dakikada Gedson Fernandes’in pasıyla ceza sahasına giren Immobile, kalecinin altından meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı üçe çıkardı: 4-1.

Maçın son dakikalarında ise Beşiktaş, oyunu tamamen domine etti. 90+2. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Salih Uçan’ın pasına vurduğu şut, kaleciden döndü. Dönen topu takip eden Salih, boş kaleye golü atarak maçın skorunu belirledi: 5-1.

Bu sonuçla Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına yükselerek Avrupa macerasına devam etmeye hak kazandı. Karşılaşmada özellikle ikinci yarıda gösterdiği üstün performans ve hücum etkinliği, siyah-beyazlıların galibiyetindeki en büyük etken oldu. Taraftarlar, bu sonuçla büyük bir coşku yaşarken, takımın Avrupa'daki iddiasını sürdürmesi için umut tazeledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.