Konya Selçuklu'da otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü Konya Selçuklu'da otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti, tünel uzatma, altyapı ve üstyapı çalışmaları nedeniyle 31 Temmuz'da trafiğe kapatılmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının ardından, 38 gün süren çalışmalarla tünel tekrar trafiğe açıldı.

TÜNEL BOYU 67 METRE UZATILDI

Çalışmalar kapsamında, tünel boyu 67 metre uzatıldı ve İstanbul yönü viyadüklerinde 4 adet genleşme derzi değiştirildi, 5 adet derzin betonu yenilendi. Ayrıca, İstanbul yönü sol taraftaki beton bariyerler değiştirildi ve her iki yöndeki viyadükler arasındaki tel örgüler değiştirildi. Tünel içi elektromekanik sistemlerin bakımı da yapıldı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU SONA ERDİ

Trafiğe kapalı kalan süre boyunca, Abant-Kaynaşlı kavşakları arasında yer alan 23 kilometrelik kesimde İstanbul yönü yoğunluğu sona erdi. Yolun açılmasıyla birlikte D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde yaşanan trafik yoğunluğu da azaldı. Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönü, dron ile görüntülenerek araç geçişine açıldı. Çalışmalar sırasında bölgede sağanak yağış etkili oldu.

Kaynak: AA