Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı! İşte 2024 İOKBS sınav sonucu görüntüleme ekranı...

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı! İşte 2024 İOKBS sınav sonucu görüntüleme ekranı...
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sonuç Belgesi 12.45'te Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sınavlar sonuç sorgulama ekranı üzerinden duyuruldu. 

21 Nisan tarihinde gerçekleştirilen 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek. 

İOKBS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN


SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

Adaylar, bursluluk sınav sonuçlarına çevrim içi platform üzerinden erişebilecek. 

Ancak adaylar, sonuçlarla ilgili herhangi bir bilgilendirme alamayacaklar. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleriyle meb.gov.tr web sitesinden sorgulama ekranına ulaşabilecekler.

Sınav sonuçları sorgulama arayüzünde adayların doğru ve yanlış cevap sayıları ile sınavdan elde edilen toplam puanları yer alacak.

İOKBS sonuçları ekranında ayrıca kontenjan durumu ve sonuç bölümü mevcuttur. Ekranda, "kazandı" ifadesiyle karşılaşan adaylar burs almaya hak kazanırken, "kazanamadı" ifadesiyle karşılaşanlar burs almaya hak kazanamayacaklar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.