Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, erken seçimi kazandı

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, erken seçimi kazandı
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, erken seçimlerde oyların yüzde 94,65'ini alarak yeniden seçildi. Katılım oranı yüzde 48 olarak açıklandı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, yapılan erken seçimlerde büyük bir zafer kazanarak yeniden cumhurbaşkanı oldu. Cezayir Bağımsız Ulusal Seçim İdaresi Başkanı Muhammed Şerefi, basın toplantısında Tebbun'un oyların yüzde 94,65'ini alarak seçimi kazandığını duyurdu.

SEÇİMLERE KATILIM ORANI YÜZDE 48 OLDU

Seçimlerde diğer adayların aldığı oy oranları ise şöyle açıklandı: İslami eğilimli Barış Toplumu Hareketi (MSP) adayı Abdulaali Hassani Şerif yüzde 3,17, Sosyalist Güçler Hareketi (FFS) Genel Sekreteri Yusuf Uşuşi ise yüzde 2,16 oy aldı. Seçimlere katılım oranı ise yüzde 48 olarak belirtildi.

BAĞIMSIZ ADAY OLARAK SEÇİMLERE GİRDİ

Tebbun, 2019 yılında kitlesel halk protestoları sonucu 20 yıllık iktidarı sona eren Abdulaziz Buteflika'nın ardından yapılan seçimlerde ilk kez cumhurbaşkanı olmuştu. İlk seçimde oyların yüzde 58'ini alarak göreve başlamıştı. Bu kez bağımsız aday olarak yeniden seçilmek için ordu, medya, dini topluluklar, işverenler ve bazı siyasi partilerin desteğini almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.