Daha önce Filipinler'de 16 kişinin ölümüne neden olan Yagi Tayfunu, bu kez Çin ve Vietnam’ı vurdu. Çin’de iki kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olan tayfun, Vietnam’da ise büyük bir tahliyeye yol açtı. Yetkililer, Vietnam'da yaklaşık 50 bin kişiyi kıyı kasabalarından tahliye ederken, tayfun nedeniyle uçuşlar iptal edildi ve eğitime ara verildi. 

ASYA'NIN EN GÜÇLÜ FIRTINASI 

Bu yıl Asya’da görülen en kuvvetli fırtına olan Yagi Tayfunu, Çin’in ardından Vietnam’ın kuzeyine ulaştı. Çin'in güneyindeki Hainan Adası’nda etkili olan tayfun, saatte 234 kilometre hızla esen fırtınalarla büyük hasara yol açtı. Tayfun nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Tayfun, dünya genelinde 2024'te görülen en güçlü ikinci tropik siklon olarak kaydedildi. 

İsrail polisi Kudüs'te bir kişiyi öldürüldü İsrail polisi Kudüs'te bir kişiyi öldürüldü

yeni-proje.jpg

VİETNAM'DA BÜYÜK TAHLİYE VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

Yagi Tayfunu’nun Vietnam’a ulaşmasının ardından yerel saatle 13.00’te şiddetli rüzgarlar ve fırtına etkili oldu. Vietnam hükümeti, kıyı bölgelerinde yaşayan yaklaşık 50 bin kişiyi tahliye ederken, 450 bin askeri personeli de olası kurtarma ve yardım çalışmaları için görevlendirdi. Görgü tanıkları, tayfunun rüzgarlarının saatte 160 kilometreye kadar çıktığını, birçok binanın camlarının kırıldığını ve ağaçların devrildiğini belirtti. 

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ, OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Yagi Tayfunu nedeniyle başkent Hanoi'nin de aralarında bulunduğu Vietnam’ın kuzeyindeki dört havalimanında uçuşlar askıya alındı ve 300’den fazla uçuş iptal edildi. Ayrıca, kuzeydeki 12 ildeki liselerde eğitime ara verildi. Tayfunun etkili olduğu bölgelerde yetkililerin uyarılarına uyan halk, sokağa çıkmamayı tercih ederek önlem aldı. 

Editör: Nesibe Göven Atalay