AB Copernicus uydu izleme sisteminin ölçüm verilerine göre ağustos ayı, 1991-2020 yıllarının referans ortalamasının 0,71 derece üzerine çıkarak en sıcak ağustos ayı oldu.

Haziran-Ağustos 2024 için dünya genelinde ölçülen sıcaklık ise 2023'teki aynı dönemin rekorunu 0,66 derece geçti. Böylece bu yaz, küresel ölçekte "en sıcak yaz" olarak nitelendi.

Camlarınızda su lekesi kalmayacak! Hem duşa kabinde hem de camlarda işe yarıyor: Su lekelerine son Camlarınızda su lekesi kalmayacak! Hem duşa kabinde hem de camlarda işe yarıyor: Su lekelerine son

SICAK HAVA CAN ALIYOR

Meksika'da 21 Haziran itibarıyla, sene başından beri aşırı sıcak havaya yenik düşerek 155 kişi hayatını kaybetmişti. 

Hindistan'da ise mart ve nisan aylarında sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi yaşamını yitirmişti. 

Son olarak Japonya'da, haziran-ağustos aylarını kapsayan 3 aylık dönemde yüksek hava sıcaklığı sebebiyle ölenlerin sayısı 248'e çıktı.

'ÖNLEM ALINMAZSA DAHA YIKICI SONUÇLARI OLACAK'

Copernicus raporunda, Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) Müdür Yardımcısı Samantha Burgess'in şu ifadelerine yer verildi:

"Son üç ayda, dünya en sıcak haziran ve ağustos aylarını, kayıtlardaki en sıcak günü ve kayıtlardaki en sıcak yazını yaşadı. Bu rekor sıcaklıklar dizisi, 2024'ün kayıtlardaki en sıcak yıl olma olasılığını artırıyor. Sera gazı emisyonlarını azaltmak için acil önlem almazsak bu yaz tanık olduğumuz sıcaklıkla ilgili aşırı olaylar, insanlar ve gezegen için daha yıkıcı sonuçlar doğuracak."

Kaynak: AA