Çorum’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kuvvetli yağış nedeniyle birçok cadde ve sokak göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı. Bozulan araçlar trafiğin tıkanmasına yol açtı, özellikle Osmancık Caddesi ve Farabi Caddesi üzerinde sel suları yükseldiği için birçok araç yolda mahsur kaldı. İnönü Caddesi ise bozulan araçlar nedeniyle tamamen ulaşıma kapandı.

Yağışların ardından tüm kamu kurumları teyakkuza geçti. Belediye, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Karayolları ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yağışlardan etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürdü. Polis ekipleri, sel sularının fazla olduğu bölgelerde güvenlik önlemleri alarak araçları alternatif yollara yönlendirdi. Belediye ekipleri ise su baskınına uğrayan ev ve iş yerlerine müdahale etti.

Bodrum'da 102 düzensiz göçmen lastik botlarda yakalandı Bodrum'da 102 düzensiz göçmen lastik botlarda yakalandı

Sağanak yağışın durmasının ardından sel suları yavaş yavaş çekildi ve kentte hayat normale döndü. Yetkililer, vatandaşları olası yeni yağışlar konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Kaynak: AA