Başakşehir'de bir dernekten çıkarken "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'ye darp girişiminde bulunuldu. İkitelli'de gerçekleşen olayda, Ünlü'nün yanına yaklaşan şüpheli A.A., boğazını sıkmaya çalıştı. Durumu fark eden Ünlü'nün korumaları ve çevredeki kişiler, şüpheliye müdahale ederek saldırıyı önledi.

Bakan Uraloğlu'ndan 'kişisel veri' açıklaması: Konuyu yıllar sonra gündeme getirmek doğru değil Bakan Uraloğlu'ndan 'kişisel veri' açıklaması: Konuyu yıllar sonra gündeme getirmek doğru değil

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Olayın ardından şüpheli A.A. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Ahmet Mahmut Ünlü'nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ünlü'nün bir dernekte sohbet ettikten sonra çıkış yaparken kalabalık cemaatin dua ettiği sırada saldırıya uğradığı belirtildi. Açıklamada, Ünlü'nün 'müstehcen bir sövmeyle boğazı sıkılarak saldırıya uğradığı' ardından korumalar tarafından acil müdahalede bulunulduğu ve şüphelinin polis ekiplerince yakalandığı ifade edildi.

Olay anı, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı ve görüntüler sosyal medyada yayımlandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA